Art en Crafts

De kunst van Emil van Slooten

  • Emil van Slooten
€ 29,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Emil van Slooten (1917 – 2009) was in zijn tijd dé toonaangevende oncologisch chirurg in ons land. Maar ook was hij een beeldend kunstenaar van grote allure. Zijn “prentjes” zijn fascinerend: humorvolle schetsjes op briefjes aan medewerkers, de inhoud van het gecommuniceerde raak illustrerend. De dia’s bij zijn erudiete toespraken, zowel bij officiële gelegenheden als bij feesten en partijen, zijn kleine meesterstukjes. Soms zijn ze samengevoegd tot een indringend beeldverhaal of een verrassend geestige fabel.

Een scherp observator toont hij zich in zijn portretten. De schilderijen van zijn hand zijn minder speels, ze tonen steeds een gevoelige band met zijn patiënten. Het keramisch werk is vaak wel weer vanuit een sprankelende humor. Zijn in “Arts en Crafts” samengebrachte kunst geeft ook inkijk in de, nu al bijna weer vergeten, bijzondere wereld van een toenmalig ziekenhuis.

Enkele oud-collega’s en bewonderaars hebben een selectie van zijn kunst weten te verzamelen om te voorkomen dat dit aspect van zijn levenswerk onderbelicht blijft en in de vergetelheid raakt.

Productdetails
Uitgavejaar 2018
ISBN 9789491525759
Verschijningsdatum 11 sep. 2018
Omvang 152
Editie 1
Auteur(s) Emil van Slooten
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands

Scroll to top