Compendium kindergeneeskunde

Diagnostiek en behandeling

  • G. Derksen-Lubsen H.A. Moll A.M. Oudesluys-Murphy A.J. Sprij J.W. Bolt-Wieringa A.P.M. van den Elzen W.G. Leeuwenburgh-Pronk F.G. Ropers J.J. Verhoeven
Speciale prijs € 87,50 Normale prijs € 99,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving
Dit boek geeft de in de kindergeneeskunde werkzame zorgprofessional een praktische handleiding voor diagnostiek en behandeling van de meest voorkomende aandoeningen bij kinderen. Het heeft een praktijkgerichte opzet en biedt gedetailleerde informatie over diagnose en therapie.  
Compendium kindergeneeskunde is het Nederlandstalige standaardwerk in de kindergeneeskunde en is ook als eBook beschikbaar. Een boek om (digitaal) onder handbereik te hebben!

Compendium kindergeneeskunde gaat onder meer in op spoedeisende problemen, ziekten per orgaansysteem, psychosociale problemen, bloedproducten, infectieziekten en immunologie. Daarnaast komen algemene onderwerpen zoals verrichtingen en voeding en diëtetiek aan bod, met, waar van toepassing, verwijzingen naar landelijke richtlijnen. Nieuw in deze vijfde, herziene druk zijn de hoofdstukken over brandwonden, syncope, ethiek en recht, procedurele sedatie, palliatieve zorg, diagnostiek bij verstandelijke beperking, slaapstoornissen en farmacotherapie.
De uitgave is bestemd voor kinderartsen en arts-assistenten kindergeneeskunde, huisartsen, SEH-artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, studenten geneeskunde en een ieder die te maken krijgt met de behandeling van een ziek kind. 
De redactie wordt gevormd door een team van negen zeer betrokken kinderartsen.
 
Recensie Huisarts & Wetenschap

"De vijfde druk van Compendium kindergeneeskunde biedt een praktisch hanteerbaar overzicht in 59 hoofdstukken. Het is een lijvig boek, geschreven door kinderartsen, dat huisartsen desondanks toch graag binnen handbereik willen hebben.

Door de uitgebreide inhoudsopgave en het register vind je snel de weg in het boek. [...] De spoedeisende zorg in het eerste deel begint bij de basis en is zo helder, kort en praktisch beschreven dat je het boek bij een acuut ziek kind ter plekke kunt hanteren.[..] De algemene onderwerpen bevatten breed uitgewerkte overzichten, vanaf de basis- tot en met de tweedelijnszorg.

De kracht van het boek zit in de overzichtelijke en bondige tekst, heldere opsommingen, tabellen, stroomdiagrammen en illustraties. Met de voortschrijdende substitutie van de tweede naar de eerste lijn is het een welkome aanvulling op de huisartsgeneeskundige naslagwerken."

Productdetails
Uitgavejaar 2018
ISBN 9789036817912
Verschijningsdatum 12 feb. 2018
Redactie G. Derksen-Lubsen H.A. Moll A.M. Oudesluys-Murphy A.J. Sprij J.W. Bolt-Wieringa A.P.M. van den Elzen W.G. Leeuwenburgh-Pronk F.G. Ropers J.J. Verhoeven
Editie 5
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Interpretatie van ECG's
Interpretatie van ECG's Tomas B. Garcia
€ 41,95
Handboek effectieve communicatie in de huisartsenpraktijk
Handboek effectieve communicatie in de huisartsenpraktijk P.W. Dielissen E.J. van der Jagt A.A. Timmerman
Speciale prijs € 81,75 Normale prijs € 93,75
Kleine kwalen bij kinderen
Speciale prijs € 49,99 Normale prijs € 56,95
Diagnostiek van alledaagse klachten
Speciale prijs € 87,50 Normale prijs € 99,95

Scroll to top