Handboek Forensische Geneeskunde

  • Reijnen, Lianne Dijkhuizen
€ 168,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Handboek Forensische Geneeskunde biedt forensisch artsen en iedereen die met deze artsen samenwerkt een overzicht van de huidige stand van zaken in Nederland. Het gaat in op de situaties zoals die voorkomen in de praktijk van de Nederlandse forensisch arts. Het bestrijkt alle aspecten van de forensische geneeskunde, van lijkschouw tot forensisch medisch onderzoek en arrestantenzorg. Daarmee is het ook het leerboek bij uitstek voor (forensisch) artsen in opleiding.

De Nederlandse juridische context en het bredere mensenrechtelijke kader worden nauwkeurig beschreven. Het geheel is ruim geïllustreerd met originele verduidelijkende tekeningen en praktijkfoto’s. Wat moet er gebeuren bij de vondst van een lijk onder aan de trap? Kan een bloedproef worden uitgevoerd bij een comateuze patiënt? En wat kunnen forensische radiologie en een sectie toevoegen aan de lijkschouw? Antwoorden op deze en gelijkaardige vragen staan in dit boek.

Ruim vijftig auteurs uit heel Nederland brengen in dit handboek hun expertise samen op het vlak van de forensische geneeskunde, spoedeisende hulp, het recht, de opsporing, toxicologie, radiologie en pathologie.

De redactie gebeurde door prof. mr. dr. Wilma Duijst, hoogleraar forensische geneeskunde en gezondheidsstrafrecht (Maastricht), prof. dr. Udo Reijnders, hoogleraar forensische geneeskunde (Amsterdam), dr. Guido Reijnen, forensisch arts en voorzitter van het Forensisch Medisch Genootschap, en drs. Lianne Dijkhuizen, forensisch arts in opleiding.

Productdetails
Uitgavejaar 2021
ISBN 9789463712712
Verschijningsdatum 7 jan. 2021
Editie 1
Auteur(s) Reijnen, Lianne Dijkhuizen
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands

Scroll to top