Krachttraining met vrije gewichten in de sportrevalidatie

  • K. Langeveld
€ 37,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Geblesseerde sporters hebben veel baat bij krachttraining met vrije gewichten. Actieve revalidatie door middel van krachttraining geeft immers op lange termijn een goed resultaat en voorkomt - anders dan passieve revalidatie - therapieafhankelijkheid. De belastbaarheid wordt teruggebracht tot op het oude niveau en tegelijk wordt de oorzaak van de blessure aangepakt.

Krachttraining met vrije gewichten in de sportrevalidatie geeft informatie over belasting en belastbaarheid en gaat in op de voordelen van het gebruik van vrije gewichten versus fitnessapparatuur. Het Kracht-Revalidatie-Systeem, een onderdeel van de bekende revalidatieboom ofwel Rehaboom, vormt hierbij de leidraad. De Rehaboom werd geïntroduceerd door Toine van de Goolberg, conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord. Preventie van blessures speelt een belangrijke rol. Het boek bevat een theorie- en een praktijkdeel waarin oefeningen voor de onderste en bovenste extremiteiten en de romp worden beschreven. Talrijke foto's en schema's verduidelijken de oefeningen. Tot slot komt een aantal praktijksituaties aan bod, waarin de behandeling van enkele veelvoorkomende blessures bij de langeafstandloper, volleybalspeler, voetballer, hockeyer en turner nader worden gespecificeerd.

Krachttraining met vrije gewichten in de sportrevalidatie is zowel bedoeld voor studenten fysiotherapie als voor medici en paramedici die al in de sport of als revalidatietrainer werkzaam zijn.

 

Productdetails
Uitgavejaar 2004
ISBN 9789035227309
Verschijningsdatum 1 nov. 2004
Omvang 107
Editie 1
Auteur(s) K. Langeveld
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Rehabilitation of the Spine
Rehabilitation of the Spine Leibenson, Craig
€ 101,20
Omgaan met hersenletsel
€ 28,25
Handboek dwarslaesierevalidatie
€ 118,00
9781451102451.jpg
Atlas of Osteopathic Techniques Nicholas, Alexander ; Nicholas, Evan
€ 112,96
Het sport-medisch formularium
€ 37,95
Multiple Sclerosis Therapeutics: Third Edition
€ 213,10

Scroll to top