Management van verzuim

de successen

  • C.A.L. Hoogduin, R. van Leusden
€ 19,05
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Vanzelfsprekend willen alle werkgevers een laag ziekteverzuim. Hiervoor worden werkgroepen, arbo- en preventieadviseurs, bedrijfsartsen en arbodiensten ingezet. Ondanks het feit dat elke organisatie dergelijke activiteiten ontwikkelt, vallen de effecten ervan toch vaak tegen. In dit boek worden de strategieën beschreven die zijn toegepast bij vijf grote bedrijven, te weten TNT Post, ABN AMRO, Holland Casino, Nederlandse Spoorwegen en Akzo Nobel. De aanpak blijkt zeer divers te zijn, hun resultaten zijn echter betekenisvol te noemen. Opvallend is dat de werkgever steeds één persoon of één afdeling de regie heeft gegeven over het management van het ziekteverzuim.

Daarna is bevlogen en vasthoudend gedurende vele jaren een beleid ontwikkeld en uitgevoerd. De verantwoordelijken hebben gedurende lange tijd het stuur in handen gehouden. Interessant hierbij is dat de regie binnen de organisaties door allerlei verschillende afdelingen bleek te kunnen worden gevoerd: soms door Human Resource Management (HRM), soms door de arbodienst en soms door interne arbo-adviseurs. Bevlogenheid, werkelijke belangstelling en betrokkenheid lijken essentiële ingrediënten te zijn voor het oplossen van het verzuimprobleem. Dat dit de belangrijkste factoren zijn voor het succes is onmiskenbaar. Na lezing van dit boek zal duidelijk zijn dat de werkgever er goed aan doet binnen de organisatie te zoeken naar functionarissen met dergelijke eigenschappen. Afgesloten wordt met een onderzoek naar de resultaten van cognitieve gedragstherapie bij follow-up van werknemers met een burnout. Deze resultaten worden vergeleken met die van stoornissen die eveneens frequent een reden van verzuim vormen: depressie en angststoornissen.

De auteurs hopen de lezer te inspireren om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor management van verzuim en handvatten te bieden voor een succesvolle aanpak.
Productdetails
Uitgavejaar 2008
ISBN 9789085063391
Verschijningsdatum 1 jan. 2008
Omvang 88
Redactie C.A.L. Hoogduin, R. van Leusden
Editie 1
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9781848316836.jpg
€ 21,00
Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen
Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen A.N.H. Weel M.J. Kelder A.P. Nauta
€ 59,95
Druk, druk, druk
Druk, druk, druk Carry Petri Jolanda Bouman
€ 20,95
9789085750345.jpg
Slimmer dan je baas Sjan Verhoeven Jan van Nuland
€ 18,80
poverty and development
€ 47,70

Scroll to top