Merck Manual Medisch handboek

 • Marc H. Beers Andrew J. Fletcher B. Chir Thomas V. Jones
€ 104,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Merck Manual Medisch handboek beschrijft op 1.970 pagina's in duidelijke taal meer dan 300 verschillende aandoeningen. Natuurlijk is het handboek voorzien van honderden prachtige illustraties. Merck Manual Medisch handboek is niet alleen een hulp bij het herkennen en begrijpen van ziektes. U vindt in deze editie ook praktische informatie over onder meer: Geneesmiddelen Opvoeden en gezondheid; Opvoeden en gezondheid; Gezonde voeding; EHBO; Reizen en gezondheid; Belangrijke medische websites.
Inhoudsopgave

De tweede editie onderscheidt zich verder op de volgende punten van de eerste druk:

 • Informatie over geneesmiddelgebruik is met zorg in de tekst verweven. Dit beantwoordt aan de wens van Nederlandse consumenten meer inzicht in de werking en het gebruik van geneesmiddelen te krijgen. Alle geneesmiddelen zijn aangepast aan de verstrekkingssituatie in Nederland.
 • De tekst is aangepast aan de gevarieerde samenstelling van de Nederlandse bevolking, denk aan groeiontwikkeling en infectieziekten bij immigranten.
 • De sectie over kindergeneeskunde besteedt extra aandacht aan ontwikkelingstoornissen en medische en opvoedkundige aspecten van de gezinssituatie. 
 • Bespreking van nieuwe beroepsziekten, waaronder allergieën en RSI.
 • Nieuwe hoofdstukken over complementaire en alternatieve geneeskunde en over voedingssupplementen.
 • De sectie over voeding is uitgebreid, o.a. met betrekking tot overgewicht en voedingssupplementen.
 • Extra aandacht aan relevante niet-medische onderwerpen, zoals communicatie tussen zorgvrager en zorgverlener, misbruik en geweld in relaties en in het gezin.
 • Aandacht voor ziekten die mondiale of landelijke aandacht hebben gehad zoals SARS, miltvuur (anthrax), legionellose.
 • Een nieuw hoofdstuk over EHBO.
 • Een nieuw hoofdstuk over reizen en gezondheid. 
 • Nieuwe illustraties met een hoge praktische en vaak ook actuele (AED-defibrillator, klonen, meningitis, BSE) waarde.
 • 184 nieuwe kaderteksten die informatie voor verdere verdieping en soms ook praktische informatie bevatten.
 • 75 nieuwe tabellen, waarvan enkele tientallen een nieuwe indeling hebben en geneesmiddelen betreffen.
 • Acht pagina's met kleurenafbeeldingen.
 • 63 nieuwe afbeeldingen.
Review

Reacties van artsen:

“De kindergeneeskunde komt in dit indrukwekkende naslagwerk ruimschoots aan bod: maar liefst 170 bladzijden heldere en betrouwbare informatie voor kritische ouders – een boek op zich! Aan de orde komen specifiek kindergeneeskundige aspecten van honderden lichamelijke aandoeningen, waaronder astma, diabetes, buikpijn en uiteenlopende infecties. Ook behandelt het boek onderwerpen als ontwikkelings- en gedragsstoornissen bij peuters, schoolkinderen en pubers, vaccinaties, lichaamsgroei, (over)gewicht en de gezonde pasgeborene en zuigeling. Voor ouders en verzorgenden een prima leidraad over gezondheid en ziekte van het kind.”
dr. H.A. Moll en dr. A Sprij, kinderartsen

“Merck Manual Medisch handboek is een goed toegankelijk, systematisch geordend overzicht van actuele medische vakkennis. Het is een prima bron van informatie voor patiënten en stelt hen in staat effectief met artsen en andere gezondheidwerkers te communiceren over gezondheidproblemen en het beleid daarbij.”
dr. N.J. de Wit, huisarts

“Dit zeer toegankelijke handboek biedt een heldere en prettig leesbare uitleg van onze lichaamsfuncties bij gezondheid en ziekte. Het maakt – mede door een uitgebreid trefwoordenregister – de reguliere geneeskunde begrijpelijk voor niet-medisch geschoolde lezers. Merck Manual Medisch handboek kan een zinvolle rol vervullen in de dialoog tussen enerzijds patiënt en anderzijds artsen en overige zorgverleners.”
prof. dr. G.G.M. Essed, gynaecoloog

“Deze publiekseditie van de vertrouwde Merck Manual blijft een standaardwerk. Als ondersteunend naslagwerk bij gezondheidsvoorlichting is het prima bruikbaar voor patiënten én professionals. De aangeboden (medische) informatie is door de redactie aan de Nederlandse gezondheidszorg aangepast, maar blijft zonder meer ook op Vlaanderen van toepassing.
   Op systematische wijze worden per orgaansysteem klachten en ziekten besproken. Ongebruikelijk maar boeiend is het hoofdstuk ‘speciale onderwerpen’, met onder meer een stuk over ‘medische besluitvorming’, ‘lichamelijk onverklaarde klachten’ en ‘complementaire geneeswijzen’. Een brede waaier aan onderwerpen dus, met aandacht voor ook andere dan somatische inzichten. Ten slotte zijn een handige zoeklijst ‘medische terminologie’ en een bijlage over patiëntorganisaties (die ook Vlaanderen dekt) opgenomen.”
dr. Peter Dieleman, huisarts, Kontich (B)

“Dit boek is bedoeld als naslagwerk voor de geïnteresseerde leek. De inhoud is echter zo uitgebreid en diepgaand, dat menige professional er nog iets van kan opsteken.”
prof. dr J.J. van Binsbergen, huisarts

“Merck Manual Medisch handboek verdient een ruime verspreiding onder artsen in Nederland, gelet op de zorgvuldigheid waarmee het boek is vertaald, bewerkt voor de medische situatie in Nederland en is geactualiseerd.”
dr. J.J.E. van Everdingen, dermatovenereoloog

Productdetails
Uitgavejaar 2005
ISBN 9789031343003
Verschijningsdatum 1 jul. 2005
Omvang 1970
Redactie Marc H. Beers Andrew J. Fletcher B. Chir Thomas V. Jones
Editie 2
Auteur(s) J. Batterink
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789085621584.jpg
Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk A.N. Goudswaard C.J. in 't Veld W.L.M. Kramer
€ 145,00
9789025252525_1.jpg
€ 25,00
9789085621652_1_1.jpg
CVRM in de huisartsenpraktijk J.K.W. den Boer M.M. Nijs
€ 49,30
9789085621478_1.jpg
Handboek effectieve communicatie in de huisartsenpraktijk P.W. Dielissen E.J. van der Jagt A.A. Timmerman
€ 93,75
9789058758620_1_2.jpg
€ 63,95

Scroll to top