Onderzoek langs de meetlat

  • Anne M. Eskes Catharina J. van Oostveen
€ 34,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Dit boek helpt bij het begrijpen van wetenschappelijke literatuur, en inspireert het zelf opzetten van praktijkonderzoek. Het maakt lezers bekend met veelvoorkomende en handzame onderzoekdesigns en -methoden in verpleegkundig onderzoek. Daarmee is het een must-have voor alle studenten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundig onderzoekers die zich bezighouden met evidence-based zorg.Voor docenten verpleegkunde is het een ideaal naslagwerk om te gebruiken in de lessen en bij het beoordelen van studentprojecten.

Onderzoek langs de meetlat; onderzoekdesigns voor verpleegkundigen beschrijft de belangrijkste kenmerken van verschillende designs, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk. Daarbij beperkt het zich niet tot de alom bekende onderzoekdesigns als systematische literatuurstudies en gerandomiseerde studies. Het bevat 12 kwantitatieve, 6 kwalitatieve, 5 mixed-methods designs en 5 soorten literatuurstudies. Stuk voor stuk worden die door verpleegkundig onderzoekers voorzien van een kritische beschouwing.

De korte teksten en praktische handvatten zorgen dat lezers meteen aan de slag kunnen. Zo helpt het boek met antwoorden op vragen als: wat houdt het design van het onderzoek in dat ik lees? Bij welk type vraag past dit design? Aan welke kwaliteitseisen moet dit onderzoek minimaal voldoen? En wat zijn de voor- en nadelen van het onderzoekdesign? 

De redactie bestaat uit dr. Anne M. Eskes, senior onderzoeker verpleegkundige zorg bij Amsterdam UMC, en dr. Catharina J. van Oostveen, senior adviseur en onderzoeker bij de Spaarne Gasthuis Academie en de Erasmus School for Health Policy & Management.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2021
ISBN 9789036825993
Serie HBO Verpleegkunde
Verschijningsdatum 4 feb. 2021
Omvang 11,208,
Redactie Anne M. Eskes Catharina J. van Oostveen
Editie 1
Auteur(s) Eskes, Anne M.
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789036814454_2.jpg
Interpretatie van ECG's Tomas B. Garcia
€ 41,95
9789036825290.jpg
De verpleegkundige als communicator Elsbeth C.M. ten Have Ruud Gortworst Carin de Boer Janneke Willemse
€ 39,95
9789036825627.jpg
De werkbegeleider in zorg en welzijn Nicolien van Halem Tera Stuut Henny Verbeek
€ 24,95
Sociale vaardigheden
€ 47,95
Vakbekwaam indiceren
Vakbekwaam indiceren Henk Rosendal José van Dorst
€ 15,95

Scroll to top