Praktijkdilemma's voor bedrijfs- en verzekeringsartsen

trends in bedrijfs-en verzekeringsgeneeskunde

  • A.N.H. Weel M.J. Kelder A.P. Nauta
€ 59,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Onverwachte en gecompliceerde situaties doen zich in elke beroepspraktijk voor. De professional kampt geregeld met dilemma's die niet direct zijn op te lossen met onderzoeksresultaten, regels en richtlijnen. Wat dan te doen? Casuïstiek – in welke vorm dan ook – biedt geen pasklaar antwoord, maar kan wel helpen bij het zoeken naar een oplossing. Daar ligt dan ook de kracht van dit boek, dat dertig casussen uit de werksituatie van bedrijfs– en verzekeringsartsen bevat. Deze variëren niet alleen in plaats van handeling (zoals werkvloer, vergaderzaal, directiekamer, ziekenhuis en rechtbank), maar ook in soort dilemma dat wordt gepresenteerd. De botsingen tussen eigen ervaring van de arts, de voorkeur van zijn cliënt of opdrachtgever en een geschreven of ongeschreven regel van een andere orde komen in diverse vormen aan bod. Praktijkdilemma's voor bedrijfs– en verzekeringsartsen biedt beschrijvingen van dilemma's. Ook wordt een ethisch analysemodel geïntroduceerd waarmee opties kunnen worden afgewogen. Het model wordt toegepast op de beschreven concrete situaties. Dit boek draagt wezenlijk bij aan de discussie over een meer expliciete ethische benadering van de praktijk, zonder daarbij pasklare oplossingen te bieden. Het biedt materiaal voor opleiding en nascholing, maar ook voor bijeenkomsten in het kader van intercollegiale toetsing.Dit boek draagt wezenlijk bij aan de discussie over een meer expliciete ethische benadering van de praktijk, zonder daarbij pasklare oplossingen te bieden. Het biedt materiaal voor opleiding en nascholing, maar ook voor bijeenkomsten in het kader van intercollegiale toetsing.
Review

"De bundeling resulteert in een prachtig boek dat een plezierig houvast kan zijn om in heel herkenbare lastige situaties een goed gemotiveerde beslissing te nemen." (uit: Ned Tijdschr Geneeskd 2005 (7), p. 1544)

"(...) de eigentijdse casuïstiek maakt het geschikt voor de huisartsenopleiding en voor nascholing." Huisarts en Wetenschap 2005 (5), p. 257.

Productdetails
Uitgavejaar 2004
ISBN 9789031344505
Verschijningsdatum 13 dec. 2004
Omvang 228
Editie 1
Auteur(s) A.N.H. Weel M.J. Kelder A.P. Nauta
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Omgaan met burnout
Omgaan met burnout Carien Karsten V. Hoefnagels
€ 19,95
Als disney de baas was in uw ziekenhuis
€ 28,89
Patiëntgericht communiceren
€ 39,00
poverty and development
€ 47,70
9780230251915.jpg
€ 35,16

Scroll to top